Om oss

Samhällsnytt tar ett brett publicistiskt grepp.

Vi specialbevakar de områden där etablissemangsmedia uppvisar underlåtenhetsförsyndelser, men fokuserar också brett på allmän nyhetsjournalistik. Dessutom gör vi regelbundet granskande och grävande filmreportage.

Vår målsättning är att vara den publicistiska produkt som framtidens samhällsintresserade mediekonsumenter vill ha och har rätt att kräva.

För frågor gällande Samnytt PLUS, kontakta [email protected].

För debattartiklar och insändare, kontakta [email protected].

Medarbetare

 • Mats Dagerlind

  Mats nås på

  [email protected]

  Har varit med under större delen av den tid då ”alternativmedia” etablerades. Först som skribent på Politiskt Inkorrekt och därefter från start när Avpixlat bildades. Numera är Mats politisk chefredaktör och ansvarig utgivare här och skriver även nyheter. Mats har också i drygt 20 år, som anställd och egenföretagare, arbetat som översättare inom data och IT. Han är även verksam som förläggare, musiker, ljudtekniker och musikproducent.

 • Simon Kristoffersson

  Simon nås på

  [email protected]

  Har tidigare arbetat inom försäljning och marknadsföring. Därefter utbildade han sig till journalist och arbetade som sportjournalist internationellt. Han började hösten 2018 som vår redaktör för sociala medier. Därefter gav han sig in på grävande journalistik samt fortlöpande redaktionellt arbete. Sedan sommaren 2021 är han Samnytts chefredaktör.

 • Kent Ekeroth

  Kent nås på

  [email protected]

  Grundare av Samnytt. Idag agerar han obetald VD för tidningen samt ledarskribent.

 • Mattias Albinsson

  Mattias nås på

  [email protected]

  Mattias Albinsson har skrivit länge inom alternativmedia och jobbar numera åt Samnytt, främst med att göra egna reportage och gräv.

Krönikörer

 • Jan Tullberg

  Är docent i företagsekonomi och har i det ämnet undervisat på Handelshögskolan i Stockholm. Jan är också författare till ett flertal böcker och har som ekonom och samhällsdebattör blivit publicerad i en lång rad svenska och internationella tidningar och tidskrifter, däribland Ekonomisk Debatt, Journal of Business Ethics, Statsvetenskaplig tidskrift, Filosofisk tidskrift, Dagens Nyheter och Finanstidningen.

Teknisk personal

Vi har nu även anlitat teknisk personal som hjälper oss i vår satsning på videoproduktioner. Denna resurs assisterar oss med filmning, redigering, foto, ljus och ljud. De följer då naturligtvis med oss när vi reser på reportage och dylikt. Med hjälp av denna utökning av teamet kan vi utöka erbjudandet till våra läsare.

Moderator

Vill ni komma i kontakt med våra moderatorer? Kontakta dem på [email protected]